Kategorier
Tandhälsa

Bättre munhälsa med tandimplantat i Stockholm

Om dina tänders hälsa börjar att svikta, måste du kontakta en tandklinik. Kontakta en välrenommerad praktik som sysslar med tandimplantat i Stockholm.

Att ha god tandhälsa är ett måste för en persons välbefinnande. I svunnen tid hade äldre människor ofta problem med sina tänder. Om de hade några kvar förstås! Vi kan se bilder på mor- och farföräldrar med insjunkna kinder trots att de kanske inte ens nått pensionsåldern. “Men kunde man inte ha löständer eller bryggor när de egna tänderna gav upp”, frågar du dig kanske.

Visst har det alltid gått att ha löständer, men de gav upphov till flera komplikationer. Munhålan kunde förändras över tiden utan att garnityret anpassade sig. Löständerna kunde också skava och kännas obehagliga. Och förmodligen var det inte trevligt att placera tänderna i ett glas vatten under natten. Sådant kunde man skämta om, men inte särskilt skoj för den drabbade.

Operation av tandimplantat i Stockholm

Albin är en man i 60-årsåldern. Sina tänder har han kanske inte skött på det bästa sättet och dessutom har han gillat både sötsaker och snus. Kanske inte helt hälsosamt för de egna tänderna. “Borde du inte besöka en tandklinik och få dina tänder undersökta av en tandhygienist och tandläkare”, frågar hans fru en dag. “Jag tycker att dina tänder har blivit gula och dessutom klagar du ibland på tandvärk”

Albin beställer tid hos en tandklinik. När tandhygienisten gjort sitt jobb kommer tandläkaren in i behandlingsrummet. “Jag ser på dina röntgenbilder att du har en tand som är så dålig att den inte går att rotfylla”, säger tandläkaren. “Mitt förslag är att du får ett tandimplantat”. “Det låter som att det blir dyrt och kommer att göra ont”, svarar Albin. Tandläkaren lugnar Albin. “Visst kostar tanden en del, men den kommer att sitta fast i käkbenet och operationen gör inte ont”.